jueves, 24 de enero de 2019


El Cabildo de Gran Canària, diposita en Banca Ètica fons destinats a fins socials






El Cabildo de Gran Canària ha dipositat un milió d'euros a la Banca Ètica i s'ha convertit en l'única institució de les illes Canàries en treballar amb aquesta entitat cooperativa amb fins socials i no especulatius que finança projectes mediambientals i d'economia social.
Banca Ètica treballa també amb altres entitats públiques espanyoles, com per exemple, els ajuntaments de Madrid, Barcelona, San Sebastián i altres. Aquest banc garantitza que els dipòsits són per destinar-los a projectes de bé comú.
La diferència entre banca ètica i altres bancs és que dona a conèixer al detall a on van a parar els recursos econòmics de que disposa.
El italià Ugo Biggeri, es va traslladar a Gran Canària per presentar a aquesta institució el seu llibre 'El valor dels diners'. Va assegurar que de fet el valor dels diners no està en els diners mateix, sinó en les persones que l'utilitzen, en les relacions que afavoreix i en el bé comú que crea, i que parlar de diners es parlar de vida.
Va explicar que la major part de les persones no saben on està realment els diners que tenen en els bancs i el de les institucions públiques.
Banca Ètica té 3500 clients a Espanya, és una cooperativa, no busca el benefici ni la especulació i els seus diners es dediquen a millores socials.
Banca Ètica és un bon exemple de finances ètiques perquè amb els estalvis que dipositen fan préstecs que ajuden a la comunitat, i fan que l’economia sigui més humana.



Víctor García


No hay comentarios:

Publicar un comentario

NOUS AJUTS PER A L'ECONOMIA DE PROXIMITAT, SOCIAL I SOLIDÀRIA A BARCELONA Fins al 29 de maig es poden presentar sol·licituds a le...