viernes, 11 de enero de 2019

L'evolució del sector de les finances ètiques


230.000 persones a Espanya confien en les assegurances i finances ètiques

Les finances ètiques es desprèn de les últimes xifres del sector en l'Estat espanyol presentades, en les quals es mostra l'evolució del sector durant el 2017.

Resultado de imagen de incrementoSegons les dades, els préstecs concedits per les entitats de finances ètiques a Espanya han passat dels 1.022 milions d'euros als 1.267 milions l'any 2017 incrementant-se un 23,96%. Un 40% d'aquests préstecs han anat a projectes mediambientals i un 25% a projectes de caràcter social. Xavi Teis, de la cooperativa de crèdit Coop57, va destacar que "amb les finances ètiques construïm una altra economia i treballem per la transformació social".

Territorialment, la Comunitat de Madrid ha concedit gairebé un terç dels préstecs totals, seguida de Catalunya amb un 14% i Andalusia un 13%.

Resultado de imagen de Oikocredit
David Díaz de Quijano, coordinador de *Oikocredit Catalunya, va explicar durant la presentació que “*Oikocredit continua demostrant que fins i tot en un entorn generalitzat de baixos tipus d'interès i alta competència en el sector microfinancer, és compatible la generació de beneficis amb la solidaritat amb els països empobrits del Sud global”.

*Oikocredit és una organització que proporciona crèdit per al desenvolupament, donant finançament a projectes que ajudin la reducció de la pobresa als països del Sud.També proporciona crèdit i capital social a cooperatives productives, organitzacions de comerç just i petites i mitjanes empreses.

Realitzat per : Esperanza García

No hay comentarios:

Publicar un comentario

NOUS AJUTS PER A L'ECONOMIA DE PROXIMITAT, SOCIAL I SOLIDÀRIA A BARCELONA Fins al 29 de maig es poden presentar sol·licituds a le...